Over Lalagè

2016-05-21 14.10.00Welkom op mijn blog!

In 1981 werd ik geboren en ik las mijn eerste boekje toen ik nog in de wieg lag. Ik ben een boekenwurm gebleven en deel mijn leeservaringen graag met anderen.

Het meeste lees ik onvertaalde literatuur in het Nederlands of het Engels. Maar om mijn blik te verruimen, ben ik begonnen aan een leesreis om de wereld: ik probeer uit zoveel mogelijk landen van de wereld een boek te lezen, geïnspireerd door het project A year of reading the world. Verder zul je op deze blog ook af en toe een bespreking vinden van non-fictie.

Ik heb een leuke nerd-baan, dus ik zit overdag veel achter de computer te programmeren. Dan is het extra fijn om in de trein naar mijn werk of ’s avonds een boek te lezen ter ontspanning. Ik lees meestal papieren boeken, maar heb ook een e-reader. Dat is erg handig in plaats van dikke boeken. Maar de meeste boeken haal ik uit de bibliotheek. Omdat ik het leuk vind om bibliotheken in andere plaatsen te bezoeken, plaats ik daar regelmatig een blog met foto’s over.

Mijn nickname is Lalagè. Ooit lazen we op school bij Latijn een gedicht van Horatius, waarin deze Griekse naam werd genoemd. Het betekent letterlijk ‘kletskousje’. Mijn beste vriendin riep: ‘Zo ga ik jou voortaan noemen!’ Dat doet ze niet, maar het leek mij een mooie naam voor op internet.

Praten over boeken doe ik graag zowel live als op internet. Daarom doe ik mee met Een perfecte dag voor literatuur, een club van boekbloggers die op dezelfde dag een blogpost over een bepaald boek publiceren. Ook ben ik lid van een leesgroep van stichting Senia. Tot slot doe ik graag mee met de twitterleesclub.

e-mail: lalage481@hotmail.com
twitter: @lalage_

11149787_840311509389307_563917335930003341_o

2 gedachtes over “Over Lalagè

  1. Leuk, nu weet ik tenminste ook waar je nickname vandaan komt kletskousje!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s